Rusya'dan Google'a 370 milyon dolarlık ceza

Rusya, Google'a yasa dışı kabul edilen içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle 21,1 milyar ruble (yaklaşık 370 milyon ABD doları) para cezası kesti.

Haberler ntv.com.tr 19.07.2022 - 07:36

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri ve Kitle İletişim Denetleme Kurumu (Roskomnadzor), Google'a para cezası verdi.

Roskomnadzor, Google'a ait video paylaşım platformu YouTube'un "Ukrayna'daki özel askeri operasyonun seyriyle ilgili, Rusya Federasyonu silahlı kuvvetlerini itibarsızlaştıran sahte bilgileri" silmediğini duyurdu.

Kuruma göre ayrıca YouTube, aşırı görüşleri destekleyen ve yasa dışı protestolara katılım çağrısı yapılan içeriklere izin verdi.

21,1 milyar rublelik para cezasının, tekrarlanan bir mahkumiyet sonucu ve Google'ın Rusya'daki yıllık gelirine dayanılarak verildiğine dikkat çekildi.

Rus Ria-Novosti ajansının bir uzmandan aktardığına göre, söz konusu miktar, bir Rus mahkemesince Batılı bir teknoloji firmasına şu ana kadar verilen en büyük ceza durumunda.

Google'dan ise konuya ilişkin henüz açıklama gelmedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız