"Tırmanan levrek" paniği

Avustralya'da rastlanan "tırmanan levrek" cinsi balık bölge halkının kabusu oldu. Ağaca tırmanabilen, karada nefes alabilen ve diğer canlıları öldüren balık, bölgedeki doğal yaşamı tehdit ediyor.

Haberler ntv.com.tr 02.06.2015 - 10:35

İsminden de anlaşılabileceği gibi bu tür, solungaçlarının etrafındaki yüzgeçlerini kullanarak ağaçlara tırmanabiliyor, karada ilerleyebiliyor ve kendisini öldürmek isteyen düşmanlarının boğazını sıkarak onları öldürebiliyor.

Karada da nefes almak için bir organa sahip olan bu tür, bir çamur birikintisi içinde bile günlerce hayatta kalabiliyor. Bölgedeki diğer balıkları ve kuşları tehdit eden “tırmanan levrek” için bölge yetkilileri de uyarılarda bulunuyor.
DailyMail'in haberine göre, “Tırmanan levrek” popülasyonunun artmasından korkan yetkililer, balıkçıların ve gezginlerin bu balığı görmeleri halinde kesinlikle kıyıya getirmemeleri yönünde uyarılarda bulundu. Yetkililer ayrıca bu türün kolaylıkla bir tekneye tırmanabileceğini, bu yüzden dikkatli olunması gerektiğini de belirtti.

Avustralya Tarım ve Balıkçılık Bakanlığı, Papua Yeni Gine'den bölgeye geldiği düşünülen “tırmanan levrek” türünün, yapılan araştırmalara göre şimdilik sadece Boigu ve Saibai adalarında görüldüğünü açıkladı. Bakanlık, bu türün bölge sularındaki doğal yaşam popülasyonununda azalma, dağılma gibi olumsuz etkilerini olabileceğini de ifade ediyor.

Genellikle 10-23 santimetre aralığında ebatlara sahip olan “tırmanan levrekler”in, 25 santimetreye kadar büyüdükleri de görülebiliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız