5 Haziran’da Dünya ile randevunuz var

Geçen yıl “Yeşil Ekran” ile bir ilke imza atan NTV bu yaz da yeşil yayına devam edecek. 90 ülkede aynı anda yayınlanacak Luc Besson imzalı “Yuva” (Home) belgeseli Türkiye’de NTV’de ekrana gelecek.

Haberler NTV Haber 26.05.2009 - 12:56

Doğuş Yayın Grubu’nun bütün yayınlarıyla destek vereceği NTV Yeşil Ekran’da bu yıl çok konuşulacak çevre belgeselleri, Türkiye’nin doğal ve kültürel değerlerini anlatan özel yapımlar, çevreci kullanım alışkanlıklarına yönelik eğilimleri, projeleri ve uygulamaları tanıtan programlar, ünlü çevreciler, sağlıklı ve lezzetli yemekler yine bu kuşakta yaz boyu ekrana gelecek.

NTV, Dünya Çevre Günü’nde dünya ile ortak yayında. Çekimleri 3 yıl süren, gökyüzünde devri-i alemle dünyanın nasıl değiştiğine tanık olacaksınız. 90 ülkede aynı anda yayınlanacak “Yuva” (Home) belgeseli Türkiye’de NTV’nin Yeşil Ekranı’nda.

54 ülkede, havadan çekilen görüntülerle inanılmaz bir görsel mesaj sunan belgeselin yönetmenliğini Yann Arthus-Berntrand üstlenirken dağıtımını Luc Besson sağlıyor.

90 ülkede, milyonlarca izleyiciyle buluşacak bu görsel şölenin anlatıcılığını Glenn Close üstleniyor. Gezegenimizin geleceğini kurtarmak için hala geç değil. Ancak Home’un alanında birbirinden deneyimli isimlerden oluşan ekibinin de söylediği gibi, karamsar olmak için artık çok geç!

HOME İLK KEZ NTV'DE
Bunların yanında haber bültenlerinde özel dosyalar, çevreci tatil alternatifleri, yeşile adanmış mini programlar, doğal olarak NTV’nin “Yeşil Ekran”ında yer alacak. Ekrandan taşanlar ise NTVMSNBC’nin web sayfası yesil.ntvmsnbc.com ‘dan takip edilebilecek.


NTV’nin Yeşil Ekranı’na Doğuş Yayın Grubu’nun tüm mecraları tam destek verecek. CNBC-e, NTV Radyo başta olmak üzere gruba bağlı televizyon, radyo, dergiler ve web siteleri yaz boyunca çevre konulu yayınlarıyla “Yeşil Ekran”ı destekleyecek.
Ayrıca bilgi bandında çevre ve ekosistemle ilgili faydalı bilgiler aktarılacak. Tüm DYG TV ve radyolarında da çevreyle ilgili ilgi çekici istatistikler, çarpıcı gerçekler ve çok kolay uygulanabilecek çevresel davranışlardan örnekleri anlatan kısa dosyalar ekrana gelecek. Denizlerimizin kirlilik oranı, barajlardaki son durum, havadaki oksijen oranı, en yüksek ve düşük sıcaklıklar gibi günlük yaşamımız ilgilendiren kısa bilgi notları da bilgi ekranında yer alacak.

DÜNYAYI KURTARACAK PROGRAMLAR:
Bu yaz dünyayı kurtaracak programlar ve belgeseller de belli oldu. Çevreyle ilgili her sorunun peşine düşecek olan Celal Pir’in sunacağı “Bay Yeşil”, yaşam klavuzu “Yeşil Rehber”, Türkiye’nin dört bir yanına dağılan habercilerin çevre sorunlarıyla ilgili haberleri derlediği “Yeşil Haberci”, sağlıklı beslenme rehberi, zararsız bildiğiniz zararlı yiyecekler, organik beslenme için püf noktaların anlatıldığı yemek programı, doğayla barışık alternatif tatil önerilerinin yer verildiği “Yeşil Tatil” günlük yayın akışında yer alacak.

ANADOLU’NUN ANTİK DÖNEM YERLEŞMELERİ VE KENT KÜLTÜRÜ
Haftalık olarak yayınlanacak “Yeşil Ekran” yayınları arasında Ahmet Yeşiltepe’nin hazırlayıp sunacağı, Anadolu’nun antik dönem yerleşmeleri ve az bilinen öykülerini paylaşacağı “Sarı Levhalar”, Levent Erden’in kent kültürünü konu alan, kentin sırlarını paylaşacağı özel bir program bu kuşakta ekrana gelecek.

ÜNLÜLER DÜNYA İÇİN İŞ DEĞİŞTİRİYOR
Ünlülerin bir günlüğüne iş değiştireceği çok özel bir program da “Yeşil Ekran”da yayınlanacak. Milyonları peşinden sürükleyen ünlüler, bir günlüğüne bile olsa, yeşil bir dünya için iş başı yapacak. Sanatçılar, doğal hayata katkı sağlamak için, pazarcı, çiftçi, ahçı, garson, marangoz veya balıkçı olarak karşımıza çıkacak.

Vedat Milör’le Tadı Damağımda Yazlıkta, Ege bölgesinin sağlıklı mutfakları, ünlü mekanları, yerel lezzetlerini yaz boyu ekrana getirecek.

YEŞİL BELGESEL KUŞAĞI
Yuva (Home), Yeşil İnşaat, Okyanus, Doğanan Büyük Olayları “Yeşil Belgesel Kuşağı”nın büyük yapımlarından bir kaçı. Ayrıca geçen yıl yayınlanan Küçük Gezegen İçin Büyük Fikirler, Iconoclasts belgeselleri de yeni bölümleriyle de “Yeşil Ekran”da yer alacak.

EN BÜYÜK YEŞİL ETKİNLİK
NTV, Dünya’nın en büyük yeşil etkinliğine, Yeşil Ekranı’nda ev sahipliği yapacak. 54 ülkede, havadan çekilen görüntülerle inanılmaz bir görsel mesaj sunan Yuva (Home) isimli belgesel, 5 Haziran, Dünya Çevre Günü’nde 90 ülkede aynı anda Türkiye’deki çevre dostlarıyla buluşacak. Filmin dağıtımcısı ise ünlü yönetmen Luc Besson...

Dünya’nın dörtbir yanında sergilenen The Earth From The Air / Gökyüzünden Dünya projesini gerçekleştiren Yann Arthus-Berntrand’ın yönetmenliğini üstlendiği yapımın, dağıtılmasını ise Luc Besson sağlıyor.

90 ülkede, milyonlarca izleyiciyle buluşacak bu görsel şölenin anlatıcılığını Glenn Close üstleniyor. Gezegenimizin geleceğini kurtarmak için hala geç değil. Ancak Yuva’nın alanında birbirinden deneyimli isimlerden oluşan ekibinin de söylediği gibi, karamsar olmak için artık çok geç!



BUİLDİNG GREEN / YEŞİL İNŞAAT
NTV’nin Yeşil Ekran kuşağının yeni belgeseli Yeşil İnşaat (Building Green) çevreciliğin rengi yeşili evinize taşıyor. 30 dakikadan oluşan 13 bölümlük bu program, çevreye duyarlı yaşam için ufak değişikliklerin yarattığı büyük farkları keşfetme olanağı sunuyor. Building Green, çevre dostu inşaata ve gezegenimizi kurtarmaktaki merkezi rolüne adanmış ilk ve tek programı olarak çığır açıyor.

Building Green, çevre bilinci aşılayan eğlendirici ve öncü bir yaşam programı. Hedefi, ev sahiplerinin ne kadar kolay, ekonomik ve sağlıklı bir şekilde çevreciliği benimseyebileceklerini keşfetmelerini sağlayarak çevreye karşı duyarlı yaşam tarzının büyük zahmet olduğuna dair efsaneyi yıkmak. Programın sunucusu ve yaratıcısı Kevin Contreras her hafta izleyicilere çevreciliğin uç noktalarından çevre esaslarına kadar uzanan bir çeşitlilikte çevre dostu inşaat teknikleri ve alternatifleri sunuyor. Bu arada sağlıklı kararlar vermenin estetikten ve konfordan vazgeçmek anlamına gelmediğini de gösteriyor. An Inconvenient Truth / Uygunsuz Gerçek ve The 11th Hour / 11. Saat gibi dramatik ve etkili belgeseller sayesinde çevreye duyarlı yaşam için artan talebe karşı zamanında ve duyarlı bir destek niteliğinde.

Birinci sezon Contreras’ın hayalindeki çevre dostu evin inşaatını adım adım izliyor. Program saman ev inşaatı, ev suyu tutma sistemleri, nefes alan boya, elektrik sayaç kullanımı, ev otomasyon sistemleri, blue jean izolasyonu, kalıcı tarım tabanlı bahçecilik gibi birçok konuyu işleyen eğlenceli bir seyahat. Son bölüm ise ortaya çıkan Zen modernist evin bir kutlaması adeta. Depreme karşı dayanıklı ve enerji tasarrufu sağlayan bu ev çevreye faydalı, daha parlak bir miras bırakmak için eşsiz bir sanat eseri örneği.

Bir inşaatçı, çevreci ve aktör olan Contreras kendi modern saman evinin inşaatını buluşlarını diğer çevreci ev sahipleriyle paşlaşmak ve onlara pazarlarda bulunabilen çözüm ve alternatifler hakkında yardımcı olmak için filme çekmeye karar verdi. Programın her hafta tekrarlanan özel bölümleri “Tasarımın Özü”, “Çevreyi Korumak”, “Aşırı Yeşilcilik”, “Sağlık İnşaatı”, “Azalt, Yeniden Kullan, Geri Dönüştür” ve “Basit Adımlar”dan oluşuyor. Daha yeşil bir varoluş için nasıl hemen harekete geçilebileceğine dair kendi deneyimlerinden yola çıkarak talimatlar veren öncü uzmanlar, her hafta programa konuk oluyor. Building Green, Amerikan televizyonunun çevre dostu inşaata ve gezegenimizi kurtarmaktaki merkezi rolüne adanmış ilk ve tek programı olarak çığır açıyor.

DOĞANIN BÜYÜK OLAYLARI
Kayıt teknolojisinin dorukarını kullanan Nature’s Great Events ekibi, Dünya’nın en dramatik ve destansı vahşi yaşam görüntülerini ve bu görüntüler içindeki hayvanların kendilerine özgü hikayelerini kaydetmeyi başardı. BBC’nin uzman kadrosunun görev aldığı bu belgesel dizi, NTV’nin belgesel kuşağında 50’şer dakikalık altı bölüm halinde yayınlanacak. Her bölümü dünyanın el değmemiş ikonik yerlerinden birinde geçen belgesel, birbirinden heyecanlı hikayeler anlatırken, olağanüstü görselliğiyle izleyenleri hayran bırakıyor.

Belgesel, Afrika’da bulunan Okavango Deltası’ndaki selden, Kuzey Kutbu’nda yaz aylarında yaşanan büyük buzul erimelerine, Büyük Okyanus’un kuzeyindeki planktonların yıllık büyük toplanmalarına kadar uzanan bir olaylar zinciri sunuyor. Köpekbalıkları, kuraklık ve aslan saldırılarına karşı hayatta kalma micadeleri veren bebek filler, yunuslar, boz ayılar ve incelen buz tabakaları nedeniyle ciddi tehdit altındaki kutup ayıları da belgeselin içeriğine zenginlik katıyor.

Tamamı yüksek çözünürlükte kaydedilen Nature’s Great Events, normal televizyon programlarından beş kat daha kaliteli olması nedeniyle, keskin görüntü, muhteşem detaylar ve olağanüstü renkler sunarak sinemaya özgü bir televizyon deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Kimi belgesel izleyicilerinin hayranı olduğı yavaş çekim ve sualtı çekimleri de belgesel ekibinin ayrıntıları en iyi yakalayabilmek için kullandığı teknikler arasında.

KÜÇÜK GEZEGEN İÇİN BÜYÜK FİKİRLER
İnsanlığın yüzleştiği çok önemli çevreyle ilgili sorunların incelendiği, orijinal ve konusu belirli bir belgesel programı olan Küçük Gezegen İçin Büyük Fikirler (Big Ideas For A Small Planet), ikinci sezonuyla ekranlara yeniden merhaba diyor.

NTV’nin sevilen belgeselinin ikinci sezonu da çevreyle ilgili yaşadığımız sorunlar ve alışkanlıklarımız üzerine düşünmemize neden olacak pratik bilgiler içeriyor.

Her hafta ileri görüşlü bir tasarımcı, dünyamız üzerindeki etkilerimizi değiştirebileceğimiz bir işlem ya da bir ürün üzerinde derinlemesine bir inceleme yapıyor.

Bu yeni yeşil dostu ürünler ve alternatif fikirler çalışma alanlarımızdan, dinlenme zamanlarımıza, hatta manevi dünyamızın tüm açılarına dokunarak yeni bir dünyanın en önemli sınırlarınu oluşturuyorlar.

Belgesel, eylemcilerden, biliminsanlarına, yazarlardan, önemli çevrecilere uzanan uzman yorumcular eşliğinde her hafta sunduğu hikayenin büyük tablo içinde nereye yerleştiğini görmemize yardımcı olacak.

ICONOCLASTS
İlk üç sezonunda zamanımızın en ünlü ve yaratıcı, vizyon sahibi 36 önemli şahsiyetini ekranlarımıza getiren Iconoclasts, yeni sezonuyla NTV ekranlarında. Tom Ford, Jeff Koons, Robert Redford, Paul Newman, Quentin Tarantino, Fiona Apple, Eddie Vedder, Laird Hamilton, Paul Simon ve Lorne Michaels gibi şöhretlerin hayatlarının mercek naltına alındığı programda ünlülerin hayatları, çalışmaları ve ilham kaynakları incelenip, portreleri sıra dışı bir biçimde sunuluyor.



Desmond Tutu ve Sir Richard Branson, Stella McCartney ve Edward Ruscha, Tony Hawk ve Jon Favreau, Bill Maher ve Clive Davis, Venus Williams ve Wyclef Jean, Cameron Diaz ve Cameron Sinclair gibi isimler bu muhteşem belgeselin dördüncü sezonuna konuk olacak 12 önemli şahsiyetten yalnızca bir bölümü. Belgesel, izleyenlere hayran oldukları yıldızların kendilerini nasıl bulduklarını, nelerden etkilenip, nelerden ilham aldıklarını anlamaları için bir fırsat sunuyor. Yıldız olarak tanıdığınız ikonların ardında gerçekte nasıl bir insan yattığını öğrenmek istiyorsanız 2007 yılında Hugo ve Telly Ödülleri kazanan Iconoclasts’ın yeni sezonunu kaçırmayın.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız