Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: ABD Türkiye'ye garanti verdi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin operasyonlar sonrası YPG'nin Fırat'ın batısında olmaması konusunda Türkiye'ye garanti verdiğini söyledi.

Haberler NTV Haber 07.06.2016 - 14:00

"ABD, YPG'nin Fırat'ın batısına geçmemesi için Türkiye'ye garanti verdi."

Açıklama, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'dan geldi.

TRT Haber'e konuşan çavuşoğlu şunları söyledi:

"Sınırımızda bir terör örgütünün olmasını istemeyiz ama başka bir terör örgütünün de olmasını istemeyiz. O nedenle kuzeyden iki taraftan gidip temizleyerek Rakka’ya kadar gidilmesini istemiştik. Münbiç’e yönelik Suriye Demokratik Koalisyonu vardı.

Onlar da olabilir dedik fakat içlerinde PYD’li varsa bunların da operasyon bittikten hemen ayrılması lazım dedik. Fırat’ın doğusunda YPG’liler lojistik destek vermek istiyorsa o ayrı ama özellikle operasyonlar bittikten sonra batısında bir tane bile YPG’li istemeyiz. ABD de bu konuda garanti verdi. Eğer sözünde durursa garanti verdi. Çünkü YPG/PYD gittiği yerlerde etnik temizlik yapıyor." 

"BİRİ OLMAZSA DİĞERİ DE OLMAZ"

Avrupa Birliği ile vize ve geri kabul anlaşmasına da değinen Çavuşoğlu, "Avrupa Birliği yetkilileriyle görüşüyoruz. Eğer yol haritası konusunda anlaşma sağlanırsa bu süreç işler. AB vize serbestisini uygulamazsa biz de geri kabulü askıya almak durumundayız. Biri olmazsa diğeri de olmaz" diye konuştu. 

"HATALARINI DÜZELTECEKLER" 

Dışişleri Bakanı, Almanya'nın 1915 kararının planlı ve stratejik bir adım olduğunu da söyledi.

"Daha önceki ülkeler gibi onlar da hatalarını düzelteecekler" ifadesini kullanan Çavuşoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Amaçları Türkiye'ye ders vermeye, ceza vermeye çalışmak. Kararın bağlayıcılığı, hükmü yok. Bizim de adımlarımız olacak Türkiye'nin tarihiyle oynamaya kimsenin hakkı yok."

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız