Altı saniye uçabildi

Dünyanın en büyük kağıttan uçağı Arizona çölünde yapılan ilk uçuş demesinde sadece altı saniye havada kalabildi.

Haberler 23.03.2012 - 11:21

13 metre uzunluğundaki ve yedi metre kanat genişliğine sahip olan kağıttan uçak, Sikorsky S58T helikopteriyle yerden bin 200 metre yükseğe taşındı. Dev kağıttan uçak, havada 160 kilometreyle süzülmeye başladı. Sadece altı saniye havada süzülebilen uçak, daha sonra hızla düşmeye başladı.

Pima Hava ve Uzay Müzesi tarafından bu yıl başında başlatılan projenin ürünü olan uçak, Çarşamba günü yaptığı ilk uçuş denemesinde başarılı olamasa da, benzeri olmayan bir deneme olarak kayıtlara geçti.

Pima müzesinin yöneticisi Yvonne Morris, “Kağıttan uçağın hava süzüldüğü anlar heğimizi çocukluğumuza götürdü... Gençleri havacılık ve mühendislik projelerinde desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız