Apple TV dava edildi

Kablosuz yayın verici üreten bir firma, Apple’ın benzer fonksiyona sahip Apple TV isimli ürününü patent ihlali gerekçesiyle dava etti.

Haberler 19.12.2008 - 18:39

EZ4Media isimli firmanın iddiasına göre Apple, firmanın bağlı olduğu Universal Electronics’in üç eski çalışanı olan Nick Kalayjian, Bruce Edwards ve Wendy Goh’u Apple TV’nin geliştirilmesi sırasında işe aldı.

Üç çalışanın 2005 yılının ikinci çeyreğinde birbirlerinden 30’ar gün arayla firmadan istifa ettiğini belirten EZ4Media, çalışanların üçünün de firmanın gizli çalışmalarına erişimleri olduğunu ileri sürerek, Apple TV’nin geliştirilmesi sırasında bu gizli bilgilerden ve patentine sahip olduğu teknolojilerden yararlanıldığını iddia etti. Firma iddiasının, Apple TV’nin 2006 yılının Eylül ayında piyasaya sunulmasıyla desteklendiğini ifade etti..

Şu anda elektrikli spor otomobil üreticisi Tesla Motors’ta çalışmakta olan Kalayjian, Apple TV’nin geliştirilmesinde çalışmadığını belirterek, suçlamayı reddetti.

EZ4Media, Haziran ayında da Logitech, Netgear, D-Link, Samsung, Pioneer, Yamaha gibi firmalarına da patent ihlali gerekçesiyle dava açmıştı. Samsung hakkındaki dava, mahkeme dışı uzlaşmaya varılarak düşürülmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız