Arınç: Batum TSK'ya doğrudan hakaret etti

Başbakan Yardımcısı, Süheyl Batum'un "TSK kağıttan kaplanmış, içini oymuşlar" sözlerini TSK'ya doğrudan hakaret olarak niteledi: "Batum'un aklından geçen şudur; 'Ne güne duruyorsunuz? Bu AK Parti iktidarını niçin bugüne kadar indirmediniz?"

Haberler 07.02.2011 - 16:18

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Almanya dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Arınç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un Atatürk Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak şubesi ziyareti sırasındaki sözlerini eleştirdi.

Bir gazetecinin Batum'un "TSK meğer kağıttan kaplanmış, meğer Amerika içini oymuş' şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine Arınç şunları söyledi:

''Süheyl Batum, siyasette ve CHP de yeni bir görev üstlendi. Profesör etiketi var. Bir bilimadamı hüviyeti ile siyasete katıldı. Ama itiraf etmek gerekirse, her ağzını açtığında hakaretler yağdıran, kişilik haklarına riayet etmeyen, insanların özeline her zaman karışan agresif bir dil kullanıyor. Bu bir siyasetçiye doğrusu hiç yakışmıyor. Sezen Aksu'ya 'sazan' derken Bülent Arınç'ı 'zerdüşt' ilan ederken, başkalarına başka türlü hakaretler bulmaya çalışırken bilimadamı sıfatını bir tarafa koyması lazım. Bu sokaktaki düz vatandaşın ağzına bile yakışmaz.

Şimdi Süheyl Batum'un, Silahlı Kuvvetlerle ilgili yakıştırmasına baktığınız zamanda, aynı agresif, aynı çatışmacı, aynı tahkir edici, ifadeleri sezebiliyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerini veya orduyu eleştirmek mümkündür. Her kurum eleştirilebildiği gibi... Ben de şahsen siyasi hayatımda Silahlı Kuvvetleri kurum olarak değil, içinde yanlış yapanlarla birlikte eleştiriyorum. Çünkü her kurum içinde yanlış yapanlar, suç işleyenlen olabilir. Onları eleştirmek başka şeydir, kurumu eleştirmek başka şeydir. Gerekirse kurumu eleştirebilirsin ama bu eleştirilerinizi düzeyli bir şekilde yapmalısınız. 'Kağıttan kaplanmış, içini oymuşlar' demek Türk Silahlı Kuvvetlerine doğrudan hakarettir.''

Batum TSK için söylediklerini askerin askerlik görevini çok iyi yapmadığından ötürü söylemiyor. Asker, sivil hayata ve sivil iktidara müdahale etmediği için söylüyor. Süheyl Batum'un aklından geçen şudur: 'Ne güne duruyorsunuz? Bu AK Parti iktidarını niçin bugüne kadar indirmediniz? Nedir bu yaptığınız, (Balyozlar), (Kafesler) hep boş şeylerle uğraşmışsınız. Bunları neticeye bir türlü  ulaştırmamışsınız'. Bunu söylemek için 'kağıttan kaplanmış' gibi bir hakareti ağzından çıkarabiliyor. Batum'un bu tarz konuşmalarını, geçmişten bu yana çirkin bulduğumu ifade etmek isterim. Hiçbir zaman hakaret etmeyeceğiz. Eleştiriyi sonuna kadar yapacağız. Ama ikisinin arsındaki farkı da bir siyasetçi olarak her zaman ortaya koyacağız.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız