Bakan Akar: Kimseden izin almamız söz konusu değil

İtalyan basınına konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin sınır ötesi operasyon için kimseden izin almadığını söyledi.

Haberler NTV Haber 20.12.2022 - 12:15 Son Güncelleme : 20.12.2022 - 12:20

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bir İtalyan gazetesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Akar, Terör örgütü PKK/YPG, Türkiye’nin huzur ve güvenliğini hedef aldığını belirtti. "Ülkemizin ve sınırlarımızın korunması için BM Şartı’nın 51. Maddesi’nden kaynaklanan meşru müdafaa hakkımızı kullanıyoruz" diyen Bakan Akar, "Bunu yaparken de kimseden izin almamız söz konusu değil" ifadesini kullandı.

Öte yandan dost ve müttefik ülkelerden terör örgütüyle tüm bağlarını kesmeleri gerektiğini ifade etti. Akar, "Mücadelemizde samimi dayanışma ve iş birliği içinde olmalarını diliyoruz" dedi.

"HIZLANDIRMAK İSTİYORUZ"

Akar, İtalya-Fransa ortaklığı SAMP-T hava savunma sistemine ilişkin soruya da yanıt verdi.

"SAMP-T Hava Savunma Sistemi projesini kesinlikle hızlandırmak istiyoruz" diyen Bakan Akar, "Ayrıca, sahada test edilmiş Türk savunma sanayisi ürünleri, ikili iş birliği için yeni fırsatlar sunuyor" diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız