Balyoz tutuklusu Bek'e Ergenekon vurgunu

Balyoz davasının tutuklu sanıklarından, Korgeneral Nejat Bek'in iki yıl önce, 'Telefon hattınızdan Ergenekon'la kötü amaçlı konuşmalar yapılmış' diyen sahte bir komiser tarafından dolandırıldığı ortaya çıktı.

Haberler 13.12.2011 - 23:57

Adana’da iddiaya göre 8 Kasım 2009’da Korgeneral Nejat Bek’i cep telefonundan arayan bir kişi kendisini Ankara Emniyet Müdürlüğü istihbarat biriminde görevli komiser olarak tanıttı.

Korgeneral Bek’e, ’Hattınız kopyalanmış. Değişik illerde Ergenekon örgütüyle konuşmalar yapılmış. Görüşmeyi yapan kişilerin izini sürüyoruz, bunları yakalayabilmemiz için acilen kontöre ihtiyacımız var’ dedi. Korgeneral Bek de, kendisini arayan kişiye inanıp 2 bin 600 liralık kontör gönderdiği belirtildi. Dolandırıldığını anlayan Korgeneral Bek, Cumhuriyet Savcılığına ve emniyete suç duyurusunda bulundu.

Şikayet üzerine yapılan araştırmada Korgeneral Bek’i dolandıran kişinin kullandığı cep telefonunun yaklaşık 10 yıl önce İngiltere’ye yerleşen ve orada yaşayan kişinin adına kayıtlı olduğu ortaya çıktı.

Sahte belgelerle alındığı tahmin edilen hattın görüşmeyi Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinden yaptığı saptandı. Adana Cumhuriyet Savcılığı, suçun Adana sınırları içinde işlenmemesi nedeniyle yetkisizlik kararı verip dosyayı Akçakale Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız