BDP'den ihlal önergesi

Barış ve Demokrasi Partisi, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde "hak ihlallerinin" araştırılması için önerge verdi.

Haberler Anadolu Ajansı 15.04.2014 - 12:33

BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan önergenin gerekçesinde, "Ağrı'dan Yalova'ya, Urfa'dan Ankara'ya kadar birçok yerde seçim ihlallerinin yapıldığına dair, somut delillerle itirazlar, iddialar bulunduğu" belirtildi.

Gerekçede, AK Parti lehine sonuç doğurabilecek itirazların büyük kısmının kabul edildiği, seçim kurullarınca değerlendirmeye alındığı, ancak diğer partiler tarafından yapılan itirazların büyük bölümünün kabul edilmediği, edilenlerin ise olumsuz sonuçlandığı öne sürüldü.

Önergede, 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde "hak ihlallerinin" belirlenmesi için Meclis Araştırması açılması talep edildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız