Bodrum'da göçmenleri taşıyan tekne battı: 1 ölü

Bodrum'da, yasadışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan kaçak göçmenlerin bulunduğu fiber tekne battı. Teknedeki 16 kişi sahil güvenlik ekiplerince kurtarılırken, kişinin cesedine ulaşıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 23.09.2018 - 15:23 Son Güncelleme : 23.09.2018 - 15:24

Muğla'nın Bodrum ilçesi açıklarında batan teknedeki kaçak göçmenlerden biri boğuldu, 16'sı sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı. 

Akyarlar Koyu'ndan, yasadışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na geçmeye çalışan 17 kaçak göçmenin bulunduğu fiber tekne açıkta alabora olduktan sonra battı.

Muğla 112 Acil Çağrı Merkezine gelen ihbar üzerine bölgeye yönlendirilen sahil güvenlik ve jandarma ekipleri, 16 kaçak göçmeni kurtardı, bir kadının cesedine ulaştı.

Karaya çıkartılan kaçak göçmenlerden 12'si Bodrum'daki hastanelerde tedavi altına alındı. Yabancı uyruklulardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, Akyarlar açıklarında bir grup kaçak göçmen bulunan teknenin battığı bilgisinin alınmasına müteakip botların yanı sıra sahil güvenlik dalış ekibinin de görevlendirildiği belirtildi.

Bodrum Arama Kurtarma Derneğinin ambulans botu ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü botu ile bölgede bulunan ticari teknenin de arama kurtarma çalışmalarına katıldığına işaret edilen açıklamada, 16 kaçak göçmenin kurtarıldığı kaydedildi.

Açıklamada, kurtarılan kaçak göçmenlerin alınan ifadelerinde, batan teknede 17 kişinin olduğu anlaşıldığından arama kurtarma faaliyetlerine son verildiği bildirildi.

Bu arada, kaçak göçmenlerin kurtarılma anı görüntülendi. Görüntülerde denizden sahil güvenlik botuna alınan bazı göçmenlerin baygın vaziyette olduğu dikkati çekti. Kayıtlarda limana getirilen çocukların sağlık personeli tarafından sedyeye alınarak müdahale edildiği görülüyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız