Bursalı madenciler NTV'de

'Günlerin Getirdiği'nde bu hafta Bursa'da yaşanan maden faciası ve Halit Ergenç ve Songül Öden ile 'Acı Aşk' filmi konu edilecek.

Haberler 16.12.2009 - 15:45

Mirgün Cabas, haftanın en ilginç gündem maddelerini kenara ayırıyor Hakkı Devrim'le birlikte muhataplarını bulup onlarla konuşuyor.

Programa bu hafta 18 Aralık'ta gösterime girecek 'Acı Aşk' filminin iki başrol oyuncusu Halit Ergenç ve Songül Öden konuk oluyor.

Oyuncuların ''Türk Sineması’nda daha önce böyle bir aşk filmi ne yazıldı ne de yapıldı” dedikleri film üç kişilik bir aşkı anlatıyor.

ZİHNİN DERİNLİKLERİ...
Günlerin Getirdiği’nde bu akşam zihnin derinliklerine de dalıyor. Amerika’da son yapılan ve insanlara acı veren anıların artık hafızalardan silinebileceğini gösteren araştırmalar sonrası elde edilen veriler stüdyoda ele alınıyor.

Cabas ve Devrim konukları Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Profesörleri Reşit Canbeyli ve Ali Tekcan ile, acı anıların ve kötü tecrübelerin hafızalardan tamamen silinip silinemeyeceğini ve eğer silinebilirse bu keşfin insanoğlu üzerindeki etkilerini enine boyuna tartışıyor.

MADEN FACİASI
Bundan tam bir hafta önce Türkiye uzun zamandır unuttuğu bir acıyı tekrar yaşadı. Bursa’da yaşanan maden faciası işçilerin yakınları başta olmak üzere tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Facia sonrası yapılan araştırmalarda ihmal kaynaklı birçok muhtemel kaza nedeni ortaya çıkarken kafalardaki soru işaretleri de iyice çoğaldı.

Günlerin Getirdiği’nde Cabas ve Devrim, iki maden işçisi ile son yaşanan faciadan yola çıkarak Türkiye’nin Grizu ile imtihanını konuşuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız