CHP’den topluma direniş çağrısı

CHP, hükümetin yüksek yargıyı yeniden yapılandırmaya dönük tasarılarına karşı toplumu direnişe çağırdı.

Haberler NTV Haber 27.01.2011 - 12:00

CHP’nin Anayasa Mahkemesi, Yargıtay ve Danıştay'ı yeniden yapılandıran düzenlemelere yönelik tepkisini sertleştiriyor.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, adalet ve anayasa komisyonlarının CHP'li üyeleriyle birlikte kameraların karşısına geçti. Yüksek yargıyla ilgili düzenlemeler konusunda partisinin kaygılarını dile getirdi.

Hamzaçebi, “Gelişmelerden endişeliyiz. Toplumu dikkatli olmaya çağırıyoruz. Bu tasarılarla Adalet ve Kalkınma Partisi yüksek yargıya hakim olacaktır. Bu bir siyasi hakimiyettir, yüksek yargıya AKP'nin damgasını vurmaktır“ dedi.

Konya Milletvekili Atilla Kart ise komisyon üyesi milletvekillerinin kaleme aldığı ortak bildiriyi okudu.

Sert ifadelerin yer aldığı metinde Nazi dönemi vurgusu yapıldı.

Bildiride, “Bir siyasi iktidar, faşizmi adım adım devlet yapısı içinde kurumsal hale getiriyorsa orada artık çağdaş anayasalarda düzenlenen temel hak ve özgürlükleri gasp ediyorsa, orada artık direnme hakkının anayasal ve meşru şartları oluşmuş demektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm yurttaşlarını, bu 'açık ve yakın tehlikeye karşı' uyarıyor, anayasal ve meşru zemin içinde toplumsal haklarını kullanmalarının zorunluluğunu dile getiriyoruz. Gün o gündür” denildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız