Danıştay’dan katsayıya yine ret

Danıştay, YÖK'ün farklı katsayı kararının yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı reddetti.

Haberler Anadolu Ajansı 18.02.2010 - 17:50

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, YÖK'ün farklı katsayı kararının yürütmesinin durdurulmasına yapılan itirazı reddetti.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Danıştay'ın YÖK'ün itirazını reddetmesinin ardından yeni düzenleme konusunda 4 Mart'ta gerçekleştirilecek YÖK Genel Kurulu Toplantısı'nda oluşturulacak komisyonun çalışma yapacağını ve 18 Mart'ta bu konuda açıklamada bulunacaklarını söyledi.

Özcan, Gaziantep'e hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin ''Katsayı sorununu nasıl çözeceksiniz?'' sorusunu yanıtlarken Özcan, şunları kaydetti:

''Ayın 4'ünde bir komisyon kuracağız. Mart ayının 18'ine kadar çalışmalarını yapacak. 18'inde açıklayacağımız yeni şeyler olacak. Katsayı sorununu böyle çözeceğiz işte. Gayet iyi bir yere geldik. Danıştay, 14'e karşı 15'le reddetti. 14 üyeyi ikna ettiğimizi düşünüyorum. Bu seferki açıklamalarımız tatminkardı. 10 teknik açıklama vardı. Zannediyorum, bir daha ki sefere tamamen ikna olacaklar. Böyle bir sorun kalmayacak.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız