Dayakçı polisler işkenceden yargılanmalı

İzmir’de karakolda Fevziye Cengiz'i döven polislerin yargılandığı davada hakim, sanıkların işkence suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

Haberler 09.05.2012 - 14:08

İzmir Karabağlar Polis Merkezi'nde geçen yıl polisler tarafından dövülen Fevziye Cengiz'in açtığı davanın ilk duruşmasında hakim, sanıkların işkence suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada görevsizlik kararı verildi. Hakim, polislerin işkence suçundan yargılanması gerektiğini belirtip dosyayı, ağır ceza mahkemesine gönderdi.

Aynı dava için daha önce 17. Sulh Ceza Mahkemesi görevsizlik kararı vermiş, dosya 12. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

Fevziye Cengiz'in avukatları da daha önce müvekkillerine yönelik uygulamanın işkence kapsamında olduğunu belirtip davanın ağır ceza mahkemesinde görülmesini istemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız