Dünya şairleri ‘Şiirİstanbul’da

Uluslararası İstanbul Beyoğlu Şiir Festivali-Şiirİstanbul başladı. Beyoğlu Belediyesi ile Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü Derneği'nin organize ettiği festivale 33 ülkeden 41 şair katılıyor.

Haberler 22.04.2009 - 15:16

Uluslararası Yazarlar Birliği PEN Türkiye Merkezi ve Edebiyatçılar Derneği’nin de desteklediği festival 26 Nisan’a kadar devam edecek.

33 ülkeden 41 şairin katılacağı festivale Türkiye’den aralarında Hilmi Yavuz, Haydar Ergülen, Talat Sait Halman da aralarında bulunduğu 21 şair katılıyor.      

Geçen yıl kaybettiğimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca ile İlhan Berk'in de anılacağı festivalde, konuklarla Boğaziçi'ne ''şiir seferi''ne çıkılacak.

Aya İrini'de yapılacak kapanış gecesinde ise Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nca organize edilen ''Uluslararası Nazım Hikmet Şiir Ödülü'' Danimarkalı şair Erik Stinus'a verilecek.

4. kez verilecek Sevda Ergin Şiir Ödülü ise Gonca Özmen'e aynı gece sunulacak.

Festivalin bugünkü programı şöyle:

14:00 Şiir Okuması ve Müzik

Yer: Kasımpaşa Kızılay Meydanı

Katılımcı Şairler: Paula Meehan (İrlanda), Theo Dorgan (İrlanda), Patrick Cotter(İrlanda), Cengiz Elioğlu (Azerbaycan), Sadi Yusuf(Irak), Saif El Rahbi (Umman), Haled Derviş (Filistin), Kasım Haddad (Bahreyn), Gürgenç Korkmazel(Kıbrıs), Stefenos Stefanides (Kıbrıs), Fewziye El Mir’i (Suriye), Hakan Sandell(İsveç), Mark Boog (Hollanda), Sharare Kamrani (İran), Comasio Aquaro (İtalya), Oya Uysal (Türkiye), Haydar Ergülen, Lal Laleş (Türkiye), Hacem Haydareviç (Bosna), Zeynel Beksaç (Kosova), Sudeep Sen (Hindistan), Norah Zapata Prill (Bolivya), Leonardo Padron (Venezuella), Tozan Alkan, Ümit Yaşar Işıkhan

16:30 Modern Dans/Şiir Gösterisi

Yer: Oyuncular Tiyatro Kahve

CEM SAFRAN SALONU
İstiklal Caddesi, Rumeli Pasajı 88/42.Kat

POETIC TRANS
Düzenleyen ve Yönetmen: MONA ENGİN

PERFORMANS
SEMA - Vokal
Çağlayan Çetin -  Çello
Ayrın Ersöz – Dans
Swantje Lichtenstein - Şair, Almanya
KA –(Karoline Ruhdorfer) - Şair, Avusturya
Frank Schablewski - Şair, Almanya
Andre Chi Sing Yuen - VideoArt

18:30  Şiir Okuması: Kadın Şairler Buluşuyor

Yer: Kırım Kilisesi

Katılımcı Şairler: Nuala Ni D’homhnaill(İrlanda), Nilay Özer(Türkiye), Sharareh Kamrani(İran), Comasia Aquaro (İtalya), Hahane Aad(İngiltere), Sofiya Nesterova (Bulgaristan), Maria Elena Blanco (Küba), KA (Karoline Ruhdorfer)(Avusturya), Oya Uysal,(Türkiye) Fatma Savcı (Türkiye), Gülizer(Türkiye), Abir Zaki (Suudi Arabistan), Fevziye El Mir’i (Suriye), Paula Meehan (İrlanda, , Robyn Rowland (Avustralya), Nermin Hogea Susam (Romanya), Olcay Öztunalı (Türkiye), Chalat Ahmed (Suriye/İsviçre), Arzu Alır, Gülseli İnal, Deniz Durukan.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız