Eğlenceli animasyon RIO sinemalarda

'Buz Devri'nin yapımcılarının yeni filmi 'Rio' gösterime girdi...

Haberler 07.04.2011 - 17:03

Uçmayı hiç öğrenememiş evcimen bir papağan olan Mavili (Blu), sahibi ve en yakın arkadaşı Linda ile Minnesota’nın Moose Lake şehrinde konforlu bir hayat sürmektedir. O güne dek Mavili’nin Makav türünün son örneği olduğunu düşünen ikili, Rio de Janeiro’da Harika (Jewel) isimli bir dişi makavın yaşadığını öğrenince çok uzaktaki bu egzotik diyara doğru yolculuğa çıkar. Rio’ya varmalarından kısa bir süre sonra beceriksiz birkaç hayvan taciri tarafından kaçırılan Mavili ve Harika, tacirlerin elinden bir grup Riolu kuş tarafından kurtarılır. Yeni arkadaşlarının da desteğiyle hayvan tacirlerine karşı gelmeye çalışan Mavili için artık uçmayı öğrenmenin ve en iyi arkadaşı Linda’ya geri dönmenin bir yolunu bulmak için gereken cesareti kazanmanın zamanı gelmiştir.

Filmin orijinal versiyonunda seslendirmeyi Anne Hataway, Jesse Eisenberg, Jemanie Clement, Leslie Mann, Tracy Morgan, George Lopez ve Jamie Foxx; Mavili’nin Türkçe seslendirmesini de BUZ DEVRİ serisinde “Sid” karakterine de ses veren Yekta Kopan gerçekleştirdi.

Filmin Rio Karnavala’nı anımsatan müzik dolu yapısını bir üst noktaya taşıyan Brezilyalı müzik efsanesi SERGIO MENDEZ, film soundtrack’i için de will.i.am (Black Eyed Peas), Jamie Foxx, Bebel Gilberto, Taio Cruz, Ester Dean, Siedah Garrett, Jemaine Clement, ünlü Brezilyalı perküsyoncu Carlinhos Brown ve film müziklerine yaptığı bestelerle tanınan John Powell ile çalıştı.

Facebook sayfasını ziyaret edin...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız