Emniyet'e 20 bin polis alınacak

TBMM'ye sunulan tasarıya gerekçe olarak AB standartları gösterilirken, 4 yıllık üniversite mezunu, 28 yaşından gün almamış olmak gibi kriterler aranacak; askerliğini yapanlar için ise yaş sınırı 30.

Haberler Anadolu Ajansı 20.04.2010 - 19:43

Emniyet teşkilatına 20 bin polis memuru alınacak.

Emniyet Teşkilatı Kanunu ile Genel Kadro ve Usulü Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarıya göre, en az 4 yıllık yükseköğretim kurumlarından veya bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olan ve sınav tarihi itibariyle 28 yaşından gün almayan erkek ve kadınlar ile askerliğini yapmış 30 yaşından gün almamış erkek adaylar arasında yapılacak seçme sınavında başarılı olanlar, 6 aydan az olmamak üzere polis meslek eğitimine alınacak.

Böylece, polis meslek eğitimine alınacak erkek ve kadınlar için 27 olan yaş sınırı 28'e, askerliğini yapmış erkekler için 29 olan yaş sınırı da 30'a çıkartılıyor.

Tasarıyla ihdas edilen kadroların 1000'i Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkez teşkilatında, 19 bini ise taşra teşkilatında istihdam edilecek.

Tasarının gerekçesinde, AB'ye üye ülkelerde 250 kişiye bir polis memuru düşerken, Türkiye'de bu rakamın 301 olduğu vurgulanarak, AB standartlarına göre bu sayının yetersiz olduğu bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız