Erdoğan Barzani ile görüştü

Başbakan Erdoğan, Irak Kürt BÖlgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü. Görüşmede iki lider enerji konusundaki işbirliğini sürdürme kararlılıklarını yineledi.

Haberler 16.04.2014 - 23:38

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani ile görüştü.

Başbakanlık Resmi Konutu'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, yaklaşık bir saat sürdü.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel sorunların da ele alındığı öğrenildi.

Başbakan Erdoğan ve Barzani, Türkiye ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin enerji işbirliğini sürdürme ve geliştirme konusunda kararlı olduklarını, bunu Bağdat'taki merkezi yönetime de ABD makamlarına da açık bir şekilde ifade ettiklerini vurguladı.

Görüşme sırasında, Irak'ta son dönemlerde istikrarsızlık ve terör saldırılarında yaşanan artış da gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, bu konudaki endişelerini dile getirerek, Türkiye olarak komşu ülkelerin güvenlik ve istikrarına büyük önem atfettiklerini vurguladı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız