Fuat Oktay'dan Ege adaları uyarısı: Yunanistan'ın aklını başına almasını temenni ederiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ege Denizi’ndeki adaların Yunanistan tarafından silahlandırılmasına sert tepki gösterdi. Oktay "Yunanistan’ın aklını başına alması lazım" dedi.

Haberler NTV Haber 26.06.2022 - 13:41

Milliyet Gazetesi'ne konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Ege adaları konusunda Yunanistan’ın uluslararası anlaşmaları kendi çıkarına göre yorumladığını belirtti.

“Türkiye buna rıza gösteremez” diyen Oktay, “Yunanistan’ın aklını başına almasını biz ısrarla temenni ederiz ama bununla birlikte başkalarının dolduruşuna gelmemesi konusunda da uyarırız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, Türkiye’nin olan bitene karşı sessiz durma şansı olmadığını da vurguladı.

Yunanistan, Bodrum Yarımadası'nın 8 kilometre güneybatısındaki Keçi Adası'nı uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdı.

KEÇİ ADASINDAKİ HUKUKA AYKIRI SİLAHLANMA GÖRÜNTÜLENDİ

Öte yandan, Yunanistan'ın, Bodrum Yarımadası'nın 8 kilometre güneybatısındaki Keçi Adası'nı (Pserimos) uluslararası hukuka aykırı silahlandırması ve burada asker bulundurması geçtiğimiz günlerde görüntülendi. Adada helikopter pisti, prefabrik 4 yapı ile gözetleme kuleleri bulunuyor. Adaya çizilen Yunan bayrağının iki yanına mevzilenen topçu bataryaları, yakından geçen tekne ve gemilerden de görülebiliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız