Hakkari’de 10 kilo amonyum nitrat bulundu

Hakkari’nin dağlık kesiminde PKK’ya ait 10 kilogram amonyum nitrat ve mayın yapımında kullanılan muhtelif malzeme bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 06.11.2009 - 18:06

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Hakkari’nin Merkez ilçesi dağlık alanında ele geçen malzeme dışında bir örgüt üyesi önceki gün Diyarbakır'ın Merkez ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde dün örgüt üyelerince gizlenmiş 3 RPG-7 roketatar mühimmatı, 1 Kaleşnikof piyade tüfeği, Kaleşnikof ve G-3 piyade tüfeklerine ait muhtelif ana parçalar ele geçirildi.

Önceki gün de yine Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi dağlık arazi kesiminde, araziye gizlenmiş 3 havan mühimmatı bulunmuştu.

Açıklamada, Şırnak-Gülyazı karayolunda menfez içerisine PKK tarafından yerleştirilen patlayıcı maddenin dün saat 12.00'de bilinmeyen bir sebeple patladığı, meydana gelen patlama sonucu herhangi bir hasar ve zayiat meydana gelmediği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız