Kılıçdaroğlu'na imam hatip raporu

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği, yeni anayasa çalışmalarını içeren raporu CHP'ye sundu. Dernek başkanı, eğitim, kıyafet ve inancını yaşama noktasında CHP liderinden olumlu mesajlar aldıklarını söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 04.01.2012 - 19:09

İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği, geçen hafta HAS Parti, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ni sundukları 'Anayasa Raporu' için, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gitti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyaretin ardından konuşan Dernek Genel Başkanı Hüseyin Korkut, Kılıçdaroğlu'nun kendilerini büyük bir teveccühle karşıladığını söyledi.

Korkut, ''Bu süreçte CHP'nin sayın Genel Başkan'ın tutumunun ve katkısının önemli olduğunu vurguladık. Biz gerek yeni anayasanın temel nitelikleri hususunda, özellikle imam hatip camiası açısından din ve vicdan özgürlüğü başlığında; eğitim, kıyafet ve inancını yaşama, anlatma ve öğrenme başlıklarındaki görüşlerimizi içeren raporumuzu kendisine ifade ettik'' dedi.

Kılıçdaroğlu'nun bu düşüncelerini son derece olumlu karşıladığını belirten Korkut, şunları söyledi:

''Hem toplumsal uzlaşmayı, hem Meclis'te ülkemizin ihtiyaç duyduğu meselelerle ilgili bir uzlaşma içerisinde ve kutuplaşmaya gitmeden temel meselelerimizi çözebileceğimizi, bu hususta Meclis'te oluşan uzlaşma komisyonuna katkı sağladığını, arkadaşlarına 'bu meseleyi çözmeden oradan ayrılmak yok, kalkmak yok' şeklinde görev verdiğini ifade ettiler. Biz bunu memnuniyetle karşıladık ve bizim temel meselelerimizle ilgili de sayın Genel Başkan sıcak ve samimi bir yaklaşım sergiledi.

Hem 8 yıllık kesintisiz eğitim, din eğitiminin orta öğretim sistemine yayılması ve buna benzer bir takım hususlardaki meselelerimizi ifade ettiğimizde, bunu eğitimcilerle görüşeceğini, ihtiyaç neyse, talep neyse bunun yerine getirilmesiyle ilgili gayret sarf edeceklerini bildirdi. Eğitimin sevgi, merhamet ve tüm bu toplumsal uzlaşmayı besleyecek şekilde, özellikle imam hatip liselerinin varlığının, ülkemizde hem mesleki temsil açısından hem de dini en iyi şekilde anlayan, anlatan önemli topluluk olması açısından önemsediğini, bu çerçevede de imam hatiplerin ülkemiz için önemli olduğunu ifade ettiler.''

Korkut, ziyarette Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin İmam Hatip Liselerini açan parti olduğunu ayrıca İmam Hatip Liseleri'nin önemine değinerek, ülkenin her zaman bu okullara ihtiyacı olduğunu vurguladığını da belirtti.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun ziyaret sırasında Dernek Başkanı Korkut'a, 1930 yılında Kütahya İmam Hatip Mektebinden verilmiş bir diplomanın orijinalini hediye ettiği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız