Oy pusulasında yerler yine değişti

6 siyasi partinin seçime katılmama kararı AK Parti hariç diğer partilerin oy pusulasındaki yerini değiştirecek. Yeni düzenlemede CHP oy pusulasının 3. sırasında, MHP ise 10. sırasında yer alacak.

Haberler NTV Haber 13.04.2011 - 10:30

12 Haziran seçimleri için oy pusulası kuraları çekildiğinde AK Parti 1'inci, CHP 4'üncü, MHP ise 12'inci sırada kendine yer buldu.

AK Partililer "Hep birinciyiz, yine birinciyiz", CHP'liler "Dört dörtlük bir kura", MHP'liler "Hedefi 12'den vuracağız" yorumları yaptılar.

Ancak 6 siyasi parti seçimden çekilince sıralama altüst oldu. Seçime girmeyecek partiler pusuladan çıkarılacak. Böylece sıralama birinciye doğru kayacak.

Bu durumda kurada 4'üncü sırayı çeken CHP'nin yeri 3'e, 12'nci sırayı çeken MHP'nin yeri ise 10'uncu sıraya geçecek. İlk sırada yer alan AK Partinin yerinde ise değişiklik olmayacak.

Bağımsız Türkiye Partisi, Alternatif Parti, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Genç Parti, Halkın Yükselişi Partisi ve Türkiye Partisi yüzde 10 seçim barajını geçemeyeceklerini ileri sürerek seçime katılmama kararı almıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız