Paris’in altın anahtarı üç Türk’e

Fransa’nın başkenti Paris’in altın anahtarı Yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yazar Orhan Pamuk ve fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e verilecek.

Haberler Anadolu Ajansı 21.05.2009 - 09:58

Paris Belediye Başkanı Betrand Delanoe, Temmuz ayında düzenlenecek törenlerde, kentin altın anahtarını yönetmen Nuri Bilge Ceylan, yazar Orhan Pamuk ve fotoğraf sanatçısı Ara Güler'e  teslim edecek.

"Fransa'da Türkiye Sezonu", 1 Temmuzda başlayacak ve 9 ay sürecek. Fransa'nın 20 kentinde eğitim, kültür ve ekonomi alanlarında 13 branşta 300'ün üzerinde etkinlik düzenlenecek.

Etkinlikler, başkent Paris'in ünlü Trocodero Meydanı'nda, Anadolu Ateşi Dans Topluluğunun gösterisi ve Mercan Dede konseriyle başlayacak.

Paris'in ünlü Louvre Müzesinde "Osmanlı Kaftanları" ve Grand Palais'de "Çağlar Boyu İstanbul" konulu sergiler, sezonun en önemli etkinlikleri arasında yer alıyor.

Etkinliklerle Türkiye'yi ziyaret eden Fransız turist sayısının yılda 750 binden 1 milyona çıkarılması ve Fransız toplumuna Türkiye'nin daha iyi tanıtılması hedefleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız