Ruslara 500 yıl hükmeden Tatarlar

İstanbul’un fethinden 99 yıl sonra “kanlı rövanş”,  Ruslara 500 yıl hükmeden bir halk, Kazan Tatarları ve Tatarları yeniden millet yapan şair, Abdullah Tukay, hepsi  Zaman Yolcusu Türklerin İzinde'nin yeni bölümünde....

Haberler 27.06.2014 - 18:20

Rus Çarı Korkunç İvan, Tatarların Han kenti Kazan’a giriyor, Osmanlı'ya buradan mesaj gönderiyor! Avrasya’nın kilidi Kazan’ın kapısı açılınca tüm Orta Asya ve Sibirya düşüyor. “Zaman Yolcusu” gözyaşının sel dolup taştığı Tatarların başkenti Kazan’da.

Zaman Yolcusu altıncı bölümde Tatarların başkenti Kazan’da karşımıza çıkıyor. Tatarların Ruslarla 1000 yıla yayılan sıkıntılı komşuluğunu önce savaşlar, sonra “beraber yaşama ülküsü” üzerinden anlatan Yolcu, Kazan Kremlini’nde unutulmuş öykülerin kahramanları ile buluşuyor. Bunlardan en önemlisi son Kazan Hanı olarak anılan Süyümbike Hatun. Kazan Kremlini, yani “Kale İçi” bölgesini gezen ve buradaki müzelerde yer alan eser ve objeleri tanıtan “Zaman Yolcusu”, yine az bilinen gerçek bir tarihi ekrana taşıyor.
Bir halka millet olma bilinci aşılayan, Türk dilinin en büyük şairlerinden Abdullah Tukay. Tatarların milli şairi ve milli kahramanı olan Tukay henüz 27 yaşındayken hayata veda etmişti. Kısa yaşamına karşın Tatarları Rusya’ya karşı yeniden ayağa kaldıran, özgürlük ve hak mücadelesine yol açan Tukay’ın Türkiye’de az bilinen öyküsü de “Zaman Yolcusu” sayesinde ekrana gelecek.

Ahmet Yeşiltepe’nın hazırlayıp sunduğu, kuzeydeki Türklerin, akraba Tatarların unutulmuş tarihi “Zaman Yolcusu – Türklerin İzinde” ile 29 Haziran Pazar günü saat 23:00’de NTV ekranında olacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız