Rüzgar Çetin'in eski cezası açıklandı

Rüzgar Çetin hakkında barda karıştığı kavga nedeniyle verilen 1 yıl 8 ay hapis cezasının ertelenmesi kararı denetim sürecinde başka bir suç işlediği gerekçesiyle kaldırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 19.04.2018 - 15:38 Son Güncelleme : 19.04.2018 - 15:42

Yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında, 2011'de bir barda karıştığı kavga nedeniyle verilen 1 yıl 8 ay hapis cezası hükmünün açıklanmasının geri bırakılması kararı, 5 yıllık denetim süresi içinde başka bir suç işlediği gerekçesiyle kaldırıldı.

İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Rüzgar Çetin ve avukatı katıldı.

Savunmasını yapan Çetin, inşaat ve dekorasyon işleriyle uğraştığını belirterek, mahkemenin yargılama sonucunda hakkında verdiği ceza hükmünün açıklanmasını geri bıraktığını söyledi.

Çetin, "Bana deneme süresi tanınmıştır. Fakat ben öngöremediğim, sakınamadığım şartlarda işlemediğim bir suçtan mahkum oldum. Orada da kendimi korumak için davrandım. Yoksa deneme süresini iyi halli geçirdim. Pişmanım." diye konuştu.

Hakim, sanık Rüzgar Çetin'in 2011'de bir barda karıştığı kavga nedeniyle yargılandığı davada, "kasten yaralama" suçundan çarptırıldığı 1 yıl 8 ay hapis cezası hükmünün geri bırakıldığını, 5 yıllık deneme süresini kurallarına uygun geçirmediğini, kasıtlı bir suçtan mahkum olduğunu kaydetti.

Çetin'in bu mahkumiyetinin de kesinleştiğini belirten hakim, sanık hakkında verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararını kaldırarak, daha önce çarptırıldığı 1 yıl 8 ay hapis cezası hükmünü açıkladı.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Rüzgar Çetin'e, 2011'de "kasten yaralama" suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası verilerek, bu hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Çetin, 5 yıllık denetim süresi içerisinde, 2013'te bir eğlenme mekanının çıkışında tekrar kavgaya karışmış, İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanarak "kasten yaralama ve SMS ile tehdit" suçlarından toplam 6 bin lira para cezasına çarptırılmıştı. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız