Sağlığın ve tıbbın arkeolojisi

Aktüel Arkeoloji, yedinci yıl sayısında  'Çağlar Boyu Tıp' konusu ile sağlığın ve tıbbın, hekimin ve tedavinin arkeolojisini işledi.  Okuyucuları, Antik çağlar boyunca en ilkel yöntemlerden, büyüden, faldan, bitkilerden modern tıbbın gelişimine kadarki sürecin kanıtları ile anlatıldığı bir sayı bekliyor.

Haberler 04.11.2014 - 16:02

İnsanoğlunun hastalığı keşfetmesi ve hastalıktan kurtulmak için geliştirdiği tedavi yöntemleri, bugün bize her ne kadar ilkel olarak görünse de, binlerce yıllık süreci anlamamız açısından oldukça önemli ve değerli.

Arkeolojik açıdan kanıtlanabilen, Neolitik kazılarda açığa çıkan “trepanasyon” yani beyin ameliyatlarının izleri ve gerçekleştirilme nedenleriyle birlikte yöntemleri ise oldukça dikkat çekici.

Aktüel Arkeoloji'nin 7. yılını kutladığı 42. sayısında, Mezopotamya, Mısır, Anadolu ve elbette Yunanistan’da süregelen Asklepeion kültü ve bu kültle birlikte gelişen antik tıpta hekimler, hastalar ve hastalıklar gibi ilgi çekici konular yer alıyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız