Skandalın perde arkası

Hrant Dink davasının dünkü duruşmasında dinlenmesi gereken gizli tanığın, Ermenice bilen tercüman bulunmadığı için getirilmediği ortaya çıktı. Mahkeme, polise tanığın getirilmesi için emir vermemiş.

Haberler NTV Haber 09.02.2010 - 15:10

Hrant Dink davasının dünkü duruşmasında yaşanan gizli tanık krizinin nedenleri ortaya çıkmaya başladı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Erkan Canak, dünkü duruşmada sıra gizli tanığın dinlenmesine gelince "Biz gizli tanık bekliyoruz, gizli tanık evde polis bekliyor" diyerek tepkisini dile getirmişti.

Canak'a göre tüm hazırlıklar yapılmış, polise talimat verilmiş ama tanık polis tarafından getirilmemişti.

Canak'ın bugünkü açıklaması olayın yönünü değiştirdi.

Mahkeme Başkanı Canak, tanığın Türkçe'yi tam olarak bilmediği ve tercüman hazır olmadığı için duruşmaya getirilmediğini söyledi. Erkan Canak, ''Tercüman bulunmadığı için gizli tanığı çağırmadım'' dedi.

Dünkü duruşmada polise sitem eden Canak'ın bu açıklaması Emniyet Müdürlüğü'nün "Gizli tanığın mahkemeye getirilmesi konusunda bize herhangi bir talimat verilmedi" açıklamasını da doğrulamış oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız