SON DAKİKA: Çavuşoğlu:  F-35'leri alamazsak yeni alternatifler ararız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Savaş uçağına ihtiyacımız var, F-35'leri alamazsak yeni alternatifler ararız" açıklamasında bulundu.

Haberler 28.08.2019 - 20:22

Son dakika haberi! Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya'da mevkidaşı ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuştu.

Türkiye'nin hala F-35 programının bir parçası olduğunu söyledi. Türkiye'nin F-35 parçaları ürettiğini hatırlattı. Türkiye'nin F-35 savaş uçakları satın almak istediğini ve bunun için ödeme yaptığını belirtti.

Çavuşoğlu, "Savaş uçağına ihtiyacımız var. F-35'leri alamazsak yeni alternatifler ararız" dedi. Dışişleri bakanı, "Bunu tercih etmiyoruz. Biz F-35 almak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Çavuşoğlu, dün Rusya'da havacılık fuarını gezdiklerini ve Rus SU-57 savaş uçaklarını gördüklerini de belirtti. Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinin başka ülkelerle ve NATO'yla ilişkilerine alternatif olmadığının altını çizdi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız