Sözleşmeli askerliğe ne dersiniz?

Sözleşmeli askerlik modelinde ayrıntılar netleşiyor. Sözleşmeli erin maaşı ortalama 2 bin lira olacak. Sözleşme süresi üç yıl olurken, askerlikten ayrılırken 75 bin lira alacaklar. Sözleşmeli askerlik için görüşlerinizi yazın.

Haberler 09.11.2010 - 10:38

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ilk aşamada 50 bin sözleşmeli er alınacağını açıkladı.

Gönül’ün verdiği bilgiye göre: 15 aylık normal askerliğini yapanlardan isteyenler, sözleşmeli erlik için başvuracak. Başvuru için ilköğretim mezunu olmak yeterli olacak.

Sözleşmeli erler, muharip sınıftan olacak. Askeri rütbe alamayacaklar, bazıları belki onbaşı olabilecek. Terörle mücadele öncelikli olmak üzere ihtiyaç duyulan her yerde görev alabilecekler.

Sözleşme süresi asgari üç yıl olacak. Bu sürenin sonunda sözleşmeli er ordudan ayrılırken, yaklaşık 75 bin lira ödenecek. Sözleşmeli erin maaşı ortalama 2 bin lirayı bulacak.

Sözleşmeli er uygulamasına nasıl bakıyorsunuz?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız