"Sözleşmeli personel statüsü kaldırılmalı"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sözleşmeli personel statüsünün kaldırılarak kamu görevlilerinin kadrolu olması gerektiğini söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 21.01.2019 - 11:06

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne- babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalıdır." ifadesini kullandı.

Memur-Sen'den yapılan açıklamaya göre Yalçın, Memur-Sen'e bağlı Enerji Bir-Sen'in 6. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, sözleşmeli memurların birçok mağduriyet yaşadığını vurgulayarak, "Sözleşmeli personel istihdamı yeni Türkiye'ye yakışmıyor. Sözleşmeli personellerin ailesi ve çocuklarından ayrı kalma dramı da yeni Türkiye'ye yakışmıyor. 'İşin mi eşin mi?' diye arada bırakmak, bu Türkiye'nin sorusu olmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Yalçın, sözleşmeli personellerin, aynı işi yapan kadrolulardan daha düşük maaş aldığını ve daha yüksek sosyal güvenlik primi ödemek zorunda kaldığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Sözleşmeli personel statüsü kaldırılarak bütün kamu görevlilerinin kadrolu olması sağlanmalı, anne-babalar çocuklarının ve eşlerinin yanına yollanmalıdır. Bu konuyla ilgili 22-23 Şubat tarihlerinde Memur-Sen'e bağlı 11 sendika tarafından çalıştay, Konfederasyon tarafından ise 'Kamuda Sözleşmeliliğe Son Şurası' gerçekleştirilecek."

VİDEO: ASGARİ ÜCRET ARTIŞINDAN SONRA İŞVERENLER DAHA YUKARIDA ÜCRET ALANLARA DA ARTIŞ YAPAR MI?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız