TIR'dan bin 200 roket başlığı çıktı

Adana'da bir TIR'da yapılan aramalarda bin 200 roket başlığı ele geçirildi.

Haberler 07.11.2013 - 12:13

Adana Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi’ne bağlı ekipler, bir ihbar üzerine Konya plakalı bir TIR’ı takibe aldı. Araç, Metal Sanayi Sitesi’nde durduruldu.

TIR’da yapılan aramalarda, dorsenin gizli bölümlerde bin 200 roket başlığı bulundu.

Söz konusu araç, Şakirpaşa Polis Merkezi’ne çekildi. Silah ve bomba uzmanı ekipleri, inceleme başlattı.

Bu arada, olayla ilgili olarak 7 kişi gözaltına alındı.

VALİ COŞ: ÖRGÜT VEYA DEVLETLERE GİTMESİ MUHTEMEL
Konuyla ilgili açıklama, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, TIR’da roket başlıklarından başka herhangi bir mühimmat bulunmadığını söyledi.

Roket başlıklarının Türkiye'de kullanılmayacağını bildiklerini ifade eden Vali Coş, “Ama nerede ve nereye gideceği konusunda farklı bilgiler var. Onlar net değil. Bunlar insani ihtiyaç değil. Bu maddeler birtakım savaş gereçleri olduğunu göre, birtakım örgütlere veya devletlere gitmesi muhtemel” dedi.

Roket başlıklarının kullanılabileceği aletlerin ise başka yerden temin edilme olasılığı bulunduğunu ifade eden Coş, roket başlıklarının hangi ülkeye ait olduğunun araştırıldığını da kaydetti.

Vali Coş, bir kısmının Türkiye'de üretilmiş olmasının muhtemel olduğunu da dile getirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız