Van Gogh yeni sahibini arıyor

Van Gogh'un "Saint-Remy Şapeli" adlı tablosu, açık artırma ile yeni sahibine kavuşacak.

Haberler Anadolu Ajansı 24.01.2012 - 19:12

Hollandalı izlenimci ressam Vincent Van Gogh'un (1853-1890) "Saint-Remy Şapeli" adlı tablosu, açık artırma ile yeni sahibine kavuşacak.

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Christie's müzayede evinde 7 Şubat'ta yapılacak açık artırmada yeni sahibini bulacak olan tablonun 6 ila 8,5 milyon avro arasında bir fiyata satılması bekleniyor.

"Empresyonist ve Modern Sanat" adlı açık artırmada satışa çıkarılacak tablo, geçen yıl Mart ayında hayatını kaybeden efsanevi oyuncu Elizabeth Taylor'un koleksiyonunda yer alıyordu.

Taylor'ın babası Francis Taylor, Van Gogh'un bu eserini yine Londra'da 1963'te Sotheby's müzayede evinden 257 bin 600 dolara kızı için satın almıştı.

Taylor'ın koleksiyonundaki 38 önemli resim de müzayede evinin açık artırmasına çıkıyor.

Açık artırmada Fransız ressam Edgar Degas'ın "Askılarını Ayarlayan Dansçı" adlı tablosunun ise 3,6 ila 4,7 milyon avroya satılması bekleniyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız