Yunus Emre mi, Koreli düşünür mü?

Trabzon'da bir parkta yer alan ve tanıtım yazısında mutasavvıf şair Yunus Emre'ye ait olduğu belirtilen büstün, Koreli bir düşünüre ait olduğu iddia ediliyor.

Haberler Anadolu Ajansı 27.05.2009 - 09:53

Trabzon'da bir parkta yer alan ve tanıtım yazısında mutasavvıf şair Yunus Emre'ye ait olduğu belirtilen büstün, Koreli bir düşünüre ait olduğu iddia ediliyor.

Şehir merkezinde bulunan ve içindeki kafeye çoğunlukla üniversite öğrencilerinin geldiği Ganita Parkı'ndaki Yunus Emre büstü, kentte tartışma konusu oldu.

Tanıtım yazısında Yunus Emre olduğu belirtilen ve İngilizcesiyle birlikte ünlü tasavvufa ait bilgilerin yer aldığı büstün, ressam Elif Tekin'in çalışmasıyla 200 liralık banknotun arka yüzüne de konulan, hafızalardaki Yunus Emre portresiyle benzerlik taşımadığı belirtiliyor.

Bu çelişkinin de yıllar önce büstü buraya yerleştiren belediyenin yaptığı yanlışlıktan kaynaklandığı öne sürülüyor.

Parka gelen üniversite öğrencileri, büstün Yunus Emre'ye ait olduğunu öğrenince çok şaşırdıklarını belirterek, ''bildiğimiz Yunus Emre'nin başında sarık ya da tülbent bulunuyor ve bıyıklı. Bu büst ise saçsız kafası, uzun sakalları ve çekik gözleriyle daha çok Asyalı birine benziyor'' dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız