Bir porsiyon kurbağa bacağı: 7,5 TL

Avrupa'da zengin menülerin lüks ve pahalı yemeği olan kurbağa bacağı, Edirne'deki bir restoranda porsiyonu 7.5 liradan satılıyor.

Haberler 23.11.2011 - 11:22

Edirne’de ’Su bülbülü’ olarak adlandırılan ve Avrupa ülkelerine ihraç edilen kurbağa, balık restoranlarının mönülerinde yer almaya başladı.

Meriç Nehri kenarında restoran işleten Mehmet Ali Arabacı da kurbağa bacağı satıyor. Çeltik üretiminin yoğun olarak yapıldığı İpsala’da su kanallarından toplanan kurbağa bacağının kilosunu 18 liradan satın alan Arabacı, kurbağa bacağının porsiyonunu 7.5 TL’den satıyor.

DHA'nın haberine göre; kurbağa bacağının, tavuk ve balığın lezzetini bir arada sunduğunu belirten Arabacı, "Dinlendirilmiş kurbağa bacağını yumurta ve mısır ununa batırdıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirip servis ediyoruz. Dinen yasak olmayan besleyici kurbağa bacağı balık kadar tercih edilir hale geldi. İstanbul ve Ankara’daki restoranlarda 40 TL’den satılan kurbağa bacağını her keseye uygun olarak satıyoruz. Kurbağa bacağı zengin yemeği olmaktan çıktı. Restoranımızda günde 15-20 kilo kurbağa bacağı tüketiliyor" dedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız