Bu parayı gören şaşırıyor!

Müşterisinden aldığı 10 TL'nin holografik bölümünün ve 10 lira yazan bir bölümünde 1 yazdığını gören esnaf şaşkın...

Haberler 23.07.2010 - 15:25

DHA'nın haberine göre; Terakki Mahallesi'nde esnaf Mehmet Günaydın, sattığı çantanın karşılığında 10 TL aldı.

Günaydın, parayı saydığı sırada 10 TL'lik banknotlardan birinin sağ üst köşesinde yazılı 10 yazısının yerinde sadece 1 olduğunu ve sıfırının olmadığını ayrıca holografik bölümün bulunmadığını fark etti.

Pazarcı Günaydın, paranın sahte olup olmadığını anlamak için Ziraat Bankası Zonguldak Şubesi'ne giderek görevli memura parayı gösterdi. Makineye sokulan 10 TL'nin gerçek olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine banka görevlisi, paranın gerçek olduğunu ve basım hatasından kaynaklanmış olabileceğini, banknotu değiştirebileceklerini ifade etti. Günaydın ise görevlinin teklifini kabul etmeyerek, bankadan ayrıldı.

KOLEKSİYONCULARI BEKLİYOR
Paranın sağ üst köşesinde 1'in yanında sıfır olmadığını görünce şaşırdığını belirten Günaydın, "Parayı sayarken holografik bölümünün olmadığını, 10 olması gereken yerde sadece 1'in olduğunu, yanında sıfırının olmadığını fark ettik. Parayı banka görevlisine gösterdik. Onlarda paranın orijinal olduğunu söylediler. Böyle hatalı basım paralar varmış piyasada. Koleksiyonculardan arayan olursa da görüşebiliriz. Döviz bürosuna da götürdük parayı. Para incelendi ve orijinal çıktı" diye konuştu.




Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız