Eviniz Kendini Nasıl Yeniler?

Evimizin yükü çok ağır. Bunu fark etmiyoruz. Taştan duvarlar, kumaştan kucaklar, yalancı ateşten ışıklar, bunların hepsi , her şey yolunda zannettiriyor.

Haberler 26.12.2010 - 13:48

Hayatın zorunlulukları gereği evimizin hep aynı bölgelerinde dolaşıyoruz. Günümüzü kurtarmamızı sağlayacak kadar yapılması gerekenleri yapıyor, ertesi günü biraz daha rahat yaşamak için kendimize kolaylıklar sağlayacak şeyleri hazırlıyor, sabahın erken saatlerinde koşuşmaya başlıyoruz. Özellikle çalışanlarımız için evlerimiz sadece akşamları uyumak için, banyo için ya da birkaç dost ile tatlı sohbet için bir araya gelinecek mekanlara dönüşüyor.

Fast Food yiyecekler ile evimize giren, katlanmaz, atılmaz, çöp kutularına sığmaz atık kutuların miktarlarından da anlaşılacağı gibi, bedenimiz de aslında işe yaramayan pek çok besin benzeri şey ile dolu. Gerçekte beslenmiyor bedenimizin içini çirkin şeyler ile dolduruyoruz.

Bize özendirilen, almamız, yapmamız, istememiz ve arzu duymamız için karşımıza konan pek çok şeye kanıyoruz. Bazen alternatifimiz olmadığı için kanmayı da seçiyoruz. Evimiz almaya ihtiyacımız olmayan şeyler ile birlikte dolup taşıyor. Evlere sığmaz oluyor, yeni dolapların ve bol odalı evlerin hayalini kurmaya başlıyoruz.

Satın alınanlar evimizde büyük bir yığın yaratıyor. Birikim bir süre sonra inanılmaz boyutlara ulaşıyor.

Evimizin yükü çok ağır. Bunu fark etmiyoruz. Taştan duvarlar, kumaştan kucaklar, yalancı ateşten ışıklar, bunların hepsi , her şey yolunda zannettiriyor.

Öyleyse bazı önerilerim var ;

1. Kendinize hemen bir liste hazırlayın. Her temizlikte oradan oraya kaldırıp atmaya kıyamadığınız şeylerin bir listesini yapın.

2. Evde iki adet olan eşya, giysi ya da aksesuarları belirleyin.

3. Özellikle dolap ihtiyacı olduğunu söyleyenler, dolapların içlerine dürüstçe bakıp ne kadar çok şeyi atmaları gerektiği ile hesaplaşmalı.

4. Evinizde ışık kalitesini arttırın. Aydınlık seviyesini yükseltin. Ancak bunu yaparken, harcanan güç miktarını düşürecek aydınlatma kaynaklarına dönün.

5. Her odaya dimmer ( Işık seviyesini ayarlamak için) taktırın. Bu da size günün çeşitli saatlerinde farklı aydınlık seviyelerini kullanma şansı tanır.

6. Eşya satın almadan önce eskilerinin revizyonuna gidin. Renk değişiklikleri size yepyeni bir dünya getirebilir. Eski ya da rengini beğenmediğiniz, artık yaşamak istemediğiniz eşyalarınıza başka bir gözle bakın ve renk, kumaş değişikliği ile ne çok şey kazanabileceğinize odaklanın.

7. Kredi Kartlarınızı evinize eşya almak için yaratılmış kaynaklar olarak görmekten vazgeçin. Elinizdekiler ile ne kadar çok şeye sahip olduğunuzu hatırlayın.

8. Evinizdeki eşyaları satmak isteseniz, hangilerini satamazsınız, dikkatle bakın. Vazgeçemeyecekleriniz ile daha kolay yüzleşeceksiniz.

9. Evdeki yaşam kalitesini arttırmak için İYONİZER edinin. Negatif iyonları evde yaratmanın yolunu açın. Bu size sağlıklı bir beden hediye edecek.

10. Evin sürekli aynı odalarını kullanmaktan vazgeçin. Diğer odaları da niye kullanmadığınızı iyice düşünün ve tespit etmeye çalışın. Sonuçlara göre evin içinde yeni bir yapılanmaya gidin. Eşyalarınızı atmak her zaman çare değildir. Önemli olan sadece gereksiz olanlar ile vedalaşmaktır. Hızlı ve acımasız kararlar almayın.

11. Yorgun, bıkkın, sıkkın ve üzgünken dekoratif çalışmalara girmeyin. Çok harcar ve yanlış kararlar verirsiniz.

12. Renklerinizi kahverengi, sütlü kahve, siyah, lacivert arasından seçti iseniz, yanına sıcak tonlar getirmenin yollarını bulun. Yastık, aksesuar, koltuk şalı, küçük halılar, tüller gibi dekorasyon elemanları ile renklenin.

13. Aydınlatma elemanlarınızı tavandan kullanmak yerine , yerden yukarıyı aydınlatan elemanlar seçin. Tepe aydınlatmaları keskin gölgeler yaratır. Bu da sağlıksız görsellik getirir.

14. Evinize girdiğinizde ilk nereye koştuğunuzu fark edin. En çok nerede olmaktan hoşlandığınızdan emin olun. Evin geri kalan noktalarını da sevmek için elinizdeki eşyalarınızı kullanın ve yeniden yapılanın.

15. Kilonuz yüksek ise, mutfakta mavi ve soğuk tonlara dönün. Kırmızı, turuncu, sarı renkleri mutfaktan çıkarın. Özellikle tabaklarınızdan.

16. Aşırı kilosuz ve yemek yememe sorununuz var ise, ya da çocuğunuz bu durumda ise, mutfak eşyalarınızı kırmızı, turuncu, sarı ve bunları içeren renklerle ile donatın. Özellikle tabakları.

17. Her ayın özellikle yeni ay döneminde evinizde yenilenme çalışmaları yapın. Dolunay günlerinde nelerin eksik olduğunu fark edin, fark etmeye çalışın.

18. Bitkilerinizin sayısını arttırın. Özellikle ışık alan bölgelerde doğayı evinize getirin.

19. Işıksız bir eve sahipseniz ultraviyole ışık sağlayan lambalar ile evinizde sağlıklı bitkilerin olduğu bir köşe yaratabilirsiniz.

20. Evinizde farklı ışık düzeyleri kullanacak şekilde düzenleme yapın. Geceleri ışıkları kısın ve gözünüzün gördüğünden çok, kulaklarınızın duyduğuna ve hislerinizin algıladığına odaklanın. Gece saatleri mekanlar, günün telaşını zihnimizde organize etmek ve günü özümsemek için özel bir fırsat tanır. Gecenin Yin enerjisinin size faydalı olması için mekanı buna araç olarak kullanın ve müzik, koku ve seveceğiniz hafif bir şeyler yiyerek duyu organlarınızın dikkatini görselden diğerlerine çekin.

Saygılarımla,
İçmimar ve Feng Shui Uzmanı Funda Ceyhan
http://www.benimfengshuim.com

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız