Furman'ın rekorunu elinden aldı

Nevşehir'de ''bir dakikada tenis raketinin içinden en fazla geçme'', ''bir dakikada tek ayak ensede ip atlama'' ve ''dünyanın en büyük çömleği'' alanlarında Guinness rekoru kırıldı.

Haberler Anadolu Ajansı 06.04.2010 - 14:10

Bir alışveriş merkezindeki Guinness Rekorları Türkiye Denemeleri, Guinness World Records (GWR) hakeminin gözetiminde yapıldı.

Rekor denemelerinde vatandaşlar, hem önceden belirlenmiş alanlardaki rekorlara yenisini eklemek için yarıştı hem de kişisel rekor denemeleri yaptı.

Katılımcılar, bir dakikada en çok tişört giyme, konserve kutularından en hızlı piramit yapma, dönen iskemlede en çok dönüş, bir dakikada en fazla yastık kılıfı geçirme, en fazla büro sandalyesi çevirme, en fazla balon patlatma ve en hızlı çığlık atma konularında rekor kırmaya çalıştı.

Etkinlikte, 3 yeni Guinness rekoru kırıldı.

İlker Çevik, ''bir dakikada tenis raketinin içinden en fazla geçme'' rekorunu, Amerikalı Ashnita Furman'ın elinden aldı.

Çevik, ayrıca dünyada ilk kez denenen ''bir dakikada tek ayak ensede ip atlama'' rekorunun da sahibi oldu.

Çömlek sanatçısı Galip Körükçü'nün yaptığı 3.70 metre yüksekliğinde, 9 metre çapındaki çömlek ''dünyanın en büyük çömleği'' kategorisinde Guinness'e girdi.

Guinness World Records hakemi, denemeleri tescilleyerek rekor sahiplerine belge verdi.


Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız