İnsan hakkı: Transseksüel, kadın cezaevine

İngiltere'de bir yargıç, Adalet Bakanı ve cezaevi yetkililerinin itirazlarına rağmen, ömür boyu hapse mahkum edilen bir transseksüeli 'insan hakları'nı gerekçe göstererek kadın cezaevine gönderdi.

Haberler Anadolu Ajansı 05.09.2009 - 00:54

İngiltere'de mahkeme, bir transseksüelin kadın cezaevine nakledilmesine izin verdi.

Yüksek Mahkeme Başkan Yardımcısı Yargıç David Elvin, Adalet Bakanı Jack Straw ve cezaevi yetkililerinin itirazlarına rağmen, adam öldürme ve tecavüz girişiminde bulunma suçlarından ömür boyu hapis cezası alan transseksüel mahkumun, kadın cezaevine nakledilme talebinin reddedilmesinin, onun insan haklarına aykırı olduğunu bildirdi.

Adı açıklanmayan 27 yaşındaki mahkumun avukatı Philippa Kaufmann, müvekkilinin naklinin birkaç hafta içinde yapılacağını ifade etti.

Erkek olarak doğan, ancak cezaevindeyken cinsiyet değiştirme sürecine giren mahkum, 2006 yılında kadın kabul olduğuna dair yasal tanımı elde etmişti.

2001 yılında erkek arkadaşını boğarak öldürmekten 5 yıl ceza alan mahkum, serbest bırakılmasından birkaç gün sonra bir kadın dükkan sahibine tecavüz etme girişiminde bulunduğu gerekçesiyle ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız