Kulaçları onu ABD'ye taşıdı

200 metre sırtüstünde Türkiye rekoruna sahip genç sporcu, Drexel Üniversitesi'nden yüzde 100 burslu eğitim daveti aldı.

Haberler 14.04.2010 - 12:23

Yüzmeye 11 yıl önce başlayan, derslerdeki başarısı sayesinde Bursa TED Koleji'nde tam burslu eğitim hakkı kazanan Gizem Yalı, kendisine şampiyonluklar ve rekorlar kazandıran kulaçları sayesinde ABD'de yüzde 100 burslu üniversite eğitimi hakkını elde etti.       

Sırtüstü 200 metrede Türkiye rekorunun sahibi olan Yalı, gerek eğitim hayatındaki başarısı gerekse yüzmedeki performansıyla ABD'deki Drexel Üniversitesi'nden eğitim daveti aldı.        

ABD'deki birkaç üniversiteye başvuru yaptığını, Philadelphia'daki Drexel Üniversitesi'nden yüzde 100 burslu eğitim daveti aldığını ifade eden genç sporcu, ''Diğer üniversitelerden de davet aldım, ama ben Drexel Üniversitesi'ni tercih ettim. Çünkü orada yüzme sayesinde geçen yıl burs kazanan Türkiye'den arkadaşlarım var" dedi.         

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız