Moda tasarımcısı Bahar Korçan kimdir?

Sezen Aksu, Demet Akbağ ve Tarkan gibi isimlerin moda tasarımcılığını yapan Bahar Korçan, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Bahar Korçan kimdir?

Haberler 11.11.2021 - 10:43

Uzun süredir yumurtalık kanseri ile mücadele eden 57 yaşındaki moda tasarımcısı Bahar Korçan, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

BAHAR KORÇAN KİMDİR?

Bahar Korçan, ilk olarak 1992 yılında İstanbul Tekstil ve İhracatçıları Birlikleri'nin düzenlediği yarışmayı kazanarak ismini duyurdu.

Yarışmanın öncesinde yedi yıl Vakko’da çalıştı. Daha sonra 1993 yılında Türkiye’nin ilk moda tasarım ofisini açtı. Korçan, 1999 yılında İstanbul Moda Günleri’nde En İyi Tasarımcı seçildi.

O dönemde Modern Dans Topluluğu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yanı sıra Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik ve Demet Akbağ gibi isimleri giydirdi.

Moda Tasarımcıları Derneği’nin başkanlığını yaptı. 2018’de, konsept mağaza Bahar Korçan Stories’i Nişantaşı’nda açtı.

Korçan, 11 Kasım 2021'de kanser tedavisi gördüğü sırada hayatını kaybetti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız