Patlayan karpuzların sırrı

Çin'in doğusunda Jiangsu eyaletindeki çiftliklerde yetiştirilen karpuzlar belirli bir boya geldikten sonra patlıyor.

Haberler 17.05.2011 - 15:02

Çin devlet televizyonunun yaptığı araştırma bölgedeki mahsulün büyük bölümünün kullanılamaz hale geldiğini ortaya koydu. Araştırmaya göre, karpuzun hızlı büyümesine yardımcı olan bir kimyasalın aşırı kullanımı ürünlerin patlamasına neden olabiliyor.

Ancak kimyasal madde kullanılmadan üretilen karpuzlarda da aynı sorunun görülmesi kafaları karıştırdı. Ziraatçiler hava koşullarının da sorun yaratıyor olabileceği görüşünde.

Jiangsu bölgesindeki üreticilerin bir süredir büyüme hızlandırıcı spreyleri bolca kullandığı belirtiliyor. Üreticiler böylelikle ürünlerini pazara daha erken çıkarmayı ve karlarını artırmayı hedefliyor.

Karpuzlar patlamaya, Japonya'dan getirilen yeni tohumların kullanılmaya başladığı geçen ay başladı. Çoğu üretici mahsulün dörtte üçünü kaybetti. Sağlık bakanlığı yetkilileri ise büyüme hızlandırıcı kimyasalların gerekli onayları aldığını, sağlık açısından bir zararı olmadığını belirtiyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız