Tescilli lezzeti İncelek tatlısı iftar sofralarını süslüyor

Coğrafi işaret belgesiyle geçen yıl tescillenen Aksaray'ın İncelek tatlısı, ramazan ayında iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.

Haberler 28.04.2020 - 13:58

Aksaray mutfağının önemli lezzetlerinden İncelek tatlısı Ramazan'da iftar sofralarının vazgeçilmezleri arasında. Türk Patent ve Marka Kurumunca geçen yıl coğrafi işaret belgesiyle tescillenen İncelek tatlısı, hafif ve hazırlanışının kolay olması nedeniyle ramazan ayı boyunca iftar sofralarını süslüyor.

ADINI YUFKALARIN İNCE AÇILMASINDAN ALIYOR

Adını yufkaların çok ince açılmasından alan tatlı, Aksaraylıların Ramazan ayı geldiğinde olmazsa olması olarak görülüyor.

 NASIL YAPILIR?

3 çocuk annesi Derya Akay, İncelek tatlısı'nın yapılışını ise şöyle anlatıyor:  Tahin, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve unu yoğurup sabahtan hazır ederek üzerini bezliyoruz. Akşam da yufkasını açıyorum. Hamurun dinlenmesi lazım çünkü. Yufkaları pişirdikten sonra suyla yumuşatıp, tepsiye diziyoruz. Arasına isteğe bağlı ceviz veya fındık koyduktan sonra üzerine de tereyağı döküp fırına veriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra şerbetini döküp afiyetle yiyoruz." 

EVDE PİDE NASIL YAPILIR?

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız