WWF Türkiye'nin Dünya Saati kampanyasına Ufak Tefek Cinayetler'den destek

İklim değişikliği, biyolojik çeşitlilik kaybı, su kaynaklarının tükenmesi gibi ekolojik tehditlerle ilgili endişesi olan milyonlarca insan, her yıl Dünya Saati (Earth Hour) kampanyasında bir araya geliyor ve 1 saatliğine ışıklarını kapatıyor. Ufak Tefek Cinayetler dizisinde de bu etkinliğe destek vermek amacıyla bir sahne yayınlandı.

Haberler 21.03.2018 - 20:33

Türkiye’de, 2008 yılından itibaren WWF (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) Türkiye Ofisi aracılığıyla devam eden kampanya için geçtiğimiz senelerde; Boğaziçi Köprüsü, FSM Köprüsü, Dolmabahçe Sarayı, Galata Kulesi, Beylerbeyi Sarayı, Aya Sofya, Kız Kulesi gibi ikonik yapılar da bu 'Dünya Saati' kampanyayı desteklemek adına ışıklarını bir saatliğine kapatmıştı.

WWF, tamamen gönüllülük esasına dayalı ve kampanyalarında agresif bir tondan kaçınan global bir kuruluştur. Bu yılki sloganları ise “Dünya Saati’nde dünyaya bağlan” olan kuruluş insanlardan 24 Mart Cumartesi günü 20.30-21.30 arasında ışıklarını kapatıp dünyayla olan ilişkilerini düşünmelerini, biyolojik çeşitlilik yani hayvan, bitki türlerinin çeşitliliği ve tehditleri, küresel iklim değişikliğinin etkileri üzerine etraflarındakilerle konuşmalarını ve hatta mümkünse evlerinde veya dışarıda etkinlikler düzenlemelerini istiyorlar.

Dün akşam Star TV ekranlarında yayınlanan Ufak Tefek Cinayetler dizisinde de bu etkinliğe destek olmak amacıyla bir sahne yayınlandı. Eve geldiğinde ışıkların kapanmış ve mumlar yanmış şekilde gölge oyunu oynayan çocuklarına eşlik eden Arzu'nun olduğu sahne ekranlara geldi.

UFAK TEFEK CİNAYETLER'DEN 'DÜNYA SAATİ'NE DESTEK - İZLE

Şu an itibariyle ışıklarını kapatacağını açıklayan anıt/belediye/üniversiteler ise şöyle:

23 Anıt

Sultanahmet Camii
Süleymaniye Camii,
Ortaköy Camii,
Nur-u Osmaniye,
Yeni Camii
Dolmabahçe Cami (Bezmi Alem Valide Sultan Camii)
15 Temmuz Şehitler Köprüsü
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi
Beylerbeyi Sarayı
Yıldız Sarayı Şale Köşkü
Küçüksu Kasrı
Beykoz Kasrı
Ihlamur Kasırları
Eskişehir Tren Garı
Selimiye Camii
Kapadokya Peri Bacaları – Uçhisar Kalesi
Truva Atı
Saat Kulesi
Türkan Saylan Kültür Merkezi
Amintas Kaya Mezarları
Yeniköy Panayia Rum Ortodoks Kilisesi ve Mektebi

2 Büyükşehir

Konya Büyükşehir Belediyesi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi

7 Üniversite

Galatasaray Üniversitesi
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi
İstanbul Rumeli Üniversitesi
İstanbul Teknik Üniversitesi
İstanbul Ticaret Üniversitesi
Kadir Has Üniversitesi
Orta Doğu Teknik Üniversitesi

1 Spor Kulübü

BJK

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız