ABD'den "uçuşa yasak bölge" yanıtı

ABD, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de destek verdiği Suriye'de "uçuşa yasak bölge" oluşturulması önerisine karşı çıktı.

Haberler NTV Haber 18.02.2016 - 11:18

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü tarafından başkent Washington'da yapılan açıklamada, Türkiye'nin arzusu olan ve Almanya Başbakanı Merkel'in destek verdiği Suriye'de "uçuşa yasak bölge" oluşturulması önerisine ilişkin ABD'nin tutumuna açıklık getirildi.

Açıklamada, "Başbakan Merkel'in görüşlerini dikkate aldık, fakat bizim tutumumuzda değişen bir şey yok" denildi.

ABD Başkanı Barack Obama daha önce birçok kez, uçuşa yasak bölge oluşturulmasının Suriye krizinin çözümüne yardımcı olmayacağını dile getirmişti.

Obama, bu bölgenin hayata geçirilmesi için karada yoğun bir çaba içinde olunması gerektiğini belirtmişti.

Rusya da Merkel'in önerisini geri çevirmişti. Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin talebi olan Suriye'de "uçuşa yasak bölge" oluşturulması önerisine destek vermiş ve böyle bir bölgenin "iyi niyetin bir göstergesi" olacağını ifade etmişti.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız