Brexit'te Kuzey İrlanda için özel formül

İngiltere Başbakanı Boris Johnson yeni Brexit planını bugün açıklayacak. İngiliz The Telegraph gazetesi planın 2025'e kadar Kuzey İrlanda için Avrupa ile özel bir ilişki öngördüğünü yazdı.

Haberler NTV Haber 02.10.2019 - 12:13 Son Güncelleme : 02.10.2019 - 12:14

İngiliz The Telegraph'ın haberine göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson Brüksel'e Kuzey İrlanda'nın İngiltere ile birlikte Gümrük Birliği'nden ayrılmasını ancak en azından 2025'e kadar Ortak Pazar'da kalmasını önerecek.

Haberde Kuzey İrlanda Demokratik Birlik Partisi'nin plana büyük oranda onay verdiği belirtildi. Ancak İrlanda Dışişleri Batani Sımon Coveney, endişesini dile getirdi.

Önerinin Avrupa Birliği ile bir anlaşma zemini sunmadığını belirtti.

Johnson bugün açıklayacağı planın son olduğunu, Avrupa Birliği tarafından dikkate alınmazsa yeni bir öneride bulunmayacağını belirterek bu durumda İngiltere'nin 31 Ekim'de Birlik'ten anlaşmasız ayrılacağını söylemişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız