Bu askere verilen ceza Irak'ı ayağa kaldırdı

Iraklı bir kıza tecavüz ettikten sonra, ailesiyle beraber öldüren ABD'li askerin idam cezasının iptal edilmesi, Irak'ta tepki topladı.

Haberler Anadolu Ajansı 22.05.2009 - 14:04

Irak'ta tecavüz ve cinayetten suçlu bulunan eski Amerikalı asker Steven Dale Green'in idam yerine ömür boyu hapis cezasına çarptırılması Iraklıların tepkisini topladı.

Iraklı kız ve ailesinin memleketi Mahmudiye'deki büyük Sünni aşiretinin lideri Ali Hutri El Cenabi, Amerikalı jürinin verdiği kararın adil olmadığını, Green'in yeniden yargılanıp ölüm cezasına çarptırılması gerektiğini söyledi.

Sünni milletvekili Salim Abdullah da, Green'in Irak mahkemelerinde yeniden yargılanması gerektiğini söyledi.

Green, 2006'da Bağdat yakınlarında 14 yaşındaki Iraklı kız Aber Kasım El Cenabi'ye tecavüz edip, kızı ve ailesini öldürmekten suçlu bulunmuştu.

Cinayete karışan 3 asker daha önce bir askeri mahkeme tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırılmış, gözcülük yapan dördüncüsüne de 2 yıl 3 ay hapis cezası verilmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız