Çok eşli biri vatandaşlıktan atılabilir mi?

Fransa'da çok eşli bir Müslümanın vatandaşlıktan atılıp atılamayacağı tartışılıyor.

Haberler Anadolu Ajansı 26.04.2010 - 15:23

Fransa'da peçeli çarşafla otomobil kullandığı gerekçesiyle para cezasına mahkum olan kadının dört kadınla birlikte yaşayan eşinin vatandaşlıktan atılmasıyla ilgili tartışma giderek büyüyor.

Fransa'nın Göç ve Uyumdan Sorumlu Bakanı Eric Besson, bugün basına yaptığı açıklamada, çok eşli olduğu, sırf dört kadınla birlikte yaşadığı ve haksız yere devletten yardım aldığı için bir kişinin vatandaşlıktan atılmasının yasal olarak kolay olmadığını belirtti.

Çok eşlilik sorununun ve haksız yere sosyal yardım almanın farklı farklı konular olduğunu ifade eden Besson, bu konuda görüştüğü hukukçuların da farkı görüşler belirttiğini söyledi.

Besson, "Benim görüştüğüm hukukçuların bazıları, 'Evet, vatandaşlıktan atılabilir', bazıları ise 'Atılamaz' diyor" ifadesini kullandı.

Fransız İçişleri Bakanı Brice Hortefeux, önceki gün yaptığı açıklamada, birlikte yaşadığı dört kadından 12 çocuğu olan ve yasaların boşluklarından istifa ederek, haksız yere devletten sosyal yardım alan adamın vatandaşlıktan atılmasını talep etmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız