Kül bulutları Norveç ve Danimarka'ya ulaştı   

İzlanda'da hafta sonunda patlayan Grimsvötn yanardağın yaydığı küller Norveç ve Danimarka'ya ulaştı.

Haberler Anadolu Ajansı 24.05.2011 - 12:20

İzlanda’da Pazar günü faaliyete geçen Grimsvötn yanardağı tüm Avrupa’yı tehdit ediyor.

Norveç havalimanı operatörü Avinor, volkanının yaydığı küllerin Stavanger ve Kormöy havalimanlarında trafiği aksattığını, kül bulutlarının ülkenin güneyine de yayılmasının beklendiğini bildirdi.

Danimarkalı yetkililer de ülkenin kuzeybatısında 6 kilometrenin altındaki hava sahasını kapattıklarını söylediler. Yetkililer, bu bölgede havalimanı olmadığı ancak küllerin Kopenhag havalimanında bazı iptallere yol açtığını belirttiler.

Kül bulutu İskoçya'da uçuşların iptaline sebep olmuştu.

Bundan bir sene önce, yine İzlanda'daki Eyjafjallajokull yanardağından dağılan kül bulutu, Avrupa çapında dev aksamalara sebep olmuştu. Kül bulutları, Avrupa hava trafiğinde İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük aksamaya yol açmıştı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız