Kuzey Kore, Eric Clapton'ı istemiş

Wikileaks'te yeni yayınlanan gizli belgelere göre, Kuzey Kore lideri Kim, oğlunun hayran olduğu Eric Clapton'ın konser vermesi için ABD'den yardım istemiş.

Haberler 12.12.2010 - 10:41

Wikileaks'te yayınlanan gizli ABD belgelerine göre, Kuzey Kore yetkilileri, liderleri Kim Jong-il'in ülkesine insani yardımların girişine izin vermesini sağlayabileceği düşüncesiyle, Kim'in oğlunun hayranı olduğu Eric Clapton'ın ülkede konser vermesini istemişler.

Guardian gazetesinin haberine göre, Seul büyükelçisi tarafından Washington'a gönderilen 22 Mayıs 2007 tarihli telgrafta, Kuzey Koreli yetkililerin Amerikalılara, Kim'in oğlu Kim Jong-çol'ün İngiliz şarkıcı Clapton'ın büyük hayranı olduğunu, "Pyongyang'da bir Clapton konseri düzenlemenin iyi niyet gösterisi için bir fırsat olacağını" ilettikleri belirtiliyor.

Telgrafta, bu bakımdan "Pyongyang'da bir Clapton konseri ayarlamanın yararlı olabileceği" kaydediliyor.

Rock ve pop müziği Batı propagandası kabul eden Kuzey Kore'den böyle bir teklifin gelmesinin olağan dışı olduğu belirtiliyor.

Sözkonusu planın her nedense daha sonra hayata geçmediği bildiriliyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız